vineri, 9 ianuarie 2015

Cartofi pai cu mujdei la cuptor.



   Ingrediente:

4 cartofi medii
 2 catei de usturoi
o lingura de ulei de masline
hartie de copt
sare
cimbru(sau alte condimente dupa preferinte)
o lingurita de boia iute



Se taie cartofii pai,se pun la fiert intr-o oala cu apa  in momentul in care clocoteste pentru 5 minute.Apoi se scurg de apa si se scot pe un platou.Se stropesc cu ulei de masline se presara boiaua,sarea usturoiul pisat si condimentele si se amesteca usor sa nu se sfarame cartofii.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor ptr 20 minute.La jumatatea timpului se intorc putin.Se servesc calzi alaturi de o salata .
Va garantez ca ies la fel de buni ca cei prajiti in ulei ,numai ca cu mult mai sanatosi.Sunt crocanti la suprafata si moi in interior.





3 comentarii:

  1. Buna.toata portia (din cei 4 cartofi ai mâncat o la prânz sau si seara din ea)???

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna.toata portia (din cei 4 cartofi ai mâncat o la prânz sau si seara din ea)???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Bianca!Sincera sa fiu nu mai stiu exact cat am consumat ,pentru ca a trecut ceva timp ...dar te sfatuiesc sa mananci cat sa te saturi la pranz,iar seara sa mananci jumatate din cat ai mancat la pranz.Asta la inceputul dietei pana se obisnuieste stomacul cu mancare mai putina .Deci daca ai 4 cartofi la pranz ,seara mananci doar 2.Sper ca te-am ajutat cat de cat .Bafta!

      Ștergere

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design