sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Clatite marocane umplute cu ciuperci


Beghrir, clatitele traditionale marocane au o textura speciala si nu in mod intamplator sunt numite ”clatite cu o mie de gaurele”.

Aluatul pentru clatite marocane este ”mai dens” decat aluatul clasic pentru clatite. Acest lucru presupune mai multa atentie in pregatirea, coacerea si pastrarea lui. Dupa coacere, clatitele se pastreaza intre prosoape de bucatarie umede pentru a-si mentine textura.

Ingrediente


  • 1 ceasca făină
  • 1 ceasca griş fin
  • 3 cesti apă călduţă
  • 1 lingura drojdie proaspătă
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 bucata ou(optional)
Mod de preparare:
Grişul, sarea şi făina se amestecă şi li se adaugă oul, drojdia, praful de copt şi apa călduţă.Se amestecă cu telul şi apoi se toarnă în bolul unui mixer. Se amestecă bine şi se lasă la crescut pentru 30 de minute. Într-o tigaie încinsă şi unsă cu foarte puţin ulei se pune cu polonicul câte o măsură. Se întinde şi se coace numai pe o parte. Imediat ce apar găurile şi clătita este coaptă pe o parte se scoate.


Se umplu cu ciuperci calite +sos de rosii scazut.

2 comentarii:

  1. Aceasta nebunie culinara trebuie incercata - acum este pe lista mea....

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa imi spui daca ti-a placut.Eu zic ca ai sa ramai placut surprinsa.

    RăspundețiȘtergere

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design