duminică, 26 aprilie 2015

Craffle.



Si pentru ca e duminica ,si este o zi insorita m-am gandit sa ma delectez cu un desert usor ,pufos si aromat.Combinatia de aluat fraged cu dulceata sau gemul surpriza dinauntru fac aceste gogosi irezistibile, potrivite pentru masa de duminica.

Ingrediente:

zahar 50 grfaina 500 grlapte 250 grunt 50 groua 2 bucatidrojdie 30 grun praf de sareo lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala

Preparare:



Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca;

Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se adauga si maiaua dospita,se pune faina, se omogenizeaza. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata.

Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie cu grosimea de 1/2 cm. Pe foaie se fac 
cercuri

 (cu o forma sau un pahar mare) 
Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.
Se scot pe un servet de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei si se lasa la racit.Se umplu apoi cu gem cu ajutorul unui dispozitiv .Sau se pot servi ca atare pudrate cu zahar pudra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design