Unt/ulei de nuca de cocos.



Unt de cocos

Aceasta reteta este pentru untul de cocos virgin.(adica facut din nuca proaspata)Din cauza ca este foarte scump am ales sa il fac eu in casa .Cumpara o nuca de cocos (sa se simta grea la mana ,atunci inseamna ca e buna)o scuturi sa auzi apa ,daca nu o auzi nu e buna. Cand gasesti nasturasul moale, faci o gaura. Scurgi apa intr-un pahar, apoi bagi nuca in frigider pentru 20 de minute. Transformi nuca dupa ce o spargi in fulgi de cocos, dai miezul prin razatoare si lasi la uscat pe o hartie la temperatura camerei. Pune fulgii uscati in blender si adauga o cantitate de apa calduta suficient cat sa ii acopere. Blenduieste timp de 3-4 minute. Scurge bine fulgii. Apa care rezulta trebuie pusa in borcane la frigider timp de cel putin 12 ore. Untul se va separa de apa si se va ridica la suprafata. Fulgii ramasi pot fi din nou uscati si folositi la prajituri 


Si mai exista o varianta ,cumpara o punga de fulgi de cocos din comert.Pune 10 linguri de fulgi intr-o oala peste care adauga apa cat sa ii acopere.Lasati la rece cca 2-3 ore apoi pune oala pe foc si amesteca in ea timp de 5 minute .Strecoara apa si da-o la frigider.Ce se ridica la suprafata este untul de cocos.

Fulgii pot fi folositi la un gomaj pentru fata.Se amesteca 3 linguri de fulgi cu 2 linguri de ulei de masline,o jumatate de lingurita de vitamina e,jumatate de lingurita de ulei de santal. Se amesteca bine si se frectioneaza fata cu acest amestec cateva minute apoi se clateste cu apa din abundenta.



Ulei de cocos




Există apoi uleiul numit „virgin”. Prepararea sa începe cu obţinerea laptelui de cocos, din care este apoi extras. Există două metode tradiţionale de a obţine uleiul virgin.Eu v-o descriu doar pe prima. Miezul nucii este ras, amestecat cu puţină apă şi apoi stors, sau presat, pentru a se obţine laptele de cocos. Acesta este lăsat să se separe în mod natural, prin gravitaţie, proces care poate dura între 12 şi 24 de ore, uneori chiar mai mult. Apa, mai grea, se lasă la fund, iar laptele se ridică la suprafaţă. Între aceste produse se formează un strat intermediar, de ulei complet virgin, adică nerafinat. Acest ulei este încălzit apoi pentru scurt timp (5-15 minute, funcţie de temperatură), pentru a elimina complet apa, obţinându-se astfel un ulei mai pur, cu rezistenţă mai mare la depozitare. Rezultatul final este un ulei cu gust şi aromă de nucă de cocos. Această metodă este folosită în Filipine de sute, poate mii de ani. 







Imi cer scuze ca nu am poze pentru produsul final dar m-am grabit cand am facut toata treaba asta si nu am mai facut poze de final.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design