Pagini

vineri, 25 ianuarie 2019

Tocanita de legume

Dacă ţii post sau eşti vegetarian, alege un preparat în combinaţii savuroase de legume, simplu si rapid, care îţi lasă gura apă.

Ingrediente:

250 gr ciuperci
ardei gras
o ceapa rosie
3 catei de usturoi
2 morcovi
2-3 buchetele de brocolli
2-3 bucatele de conopida
3 rosii
cateva fire de patrunjel verde
sare
piper
ulei de masline


Intr-o tigaie nonaderenta se pun 2-3 linguri de ulei de masline la incins.Se adauga ciupercile taiate felii sau cuburi ,dupa preferinte si se lasa la inabusit cu capacul pus ,amestecand din cand in cand ptr aproximativ 6-7 minute la foc mediu.Intre timp se taie morcovii rondele,usturoiul-marunt,ardeiul gras ,ceapa si rosiile -cubulete.Se adauga toate legumele peste ciuperci si se potriveste de sare,piper si se mai lasa ptr aproximativ 5 min ,amestecand incontinuu.Se adauga apa cat sa acopere legumele si se lasa la fiert pana sunt fierte bine.(aproximativ 7-10 min)
 Se presara patrunjel verde deasupra si se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu