vineri, 23 ianuarie 2015

Paine aperitiv.





Ingrediente:
120 g faina
 apa calduta dupa ochi
4 g drojdie uscata
1/2  lingurita zahar
un praf de sare
cateva  masline negre
cateva bucatele de ardei gras rosu
cateva bucatele de nuci
1lingurita de patrunjel tocat







Punem faina intr-un vas si facem o gropita in centrul ei. Frecam drojdia cu zaharul si o amestecam apoi cu apa calduta ...aveti grija sa nu fie fierbinte.
Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta.Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il lasam la dospit cca 1/2 de ora sau pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam  aluatul pe masa de lucru bine pudrata cu faina ( aluatul este destul de moale, desi este elastic) il intindem cu degetele si presaram pe el legumele si nucile apoi il impaturim parte peste parte si ii dam o forma rotunda.
Cu 10 minute inainte de terminarea perioadei de dospit, bagam in cuptor o cratita  de inox cu capac de inox si il preincalzim la 220°C.
Cand cuptorul a atins temperatura de 220°C, scoatem cu grija cratita (atentie mare sa nu va ardeti), scoatem capacul, punem painica noastra in cratita, o acoperim repede cu capacul si o bagam in cuptor.
O coacem 40 minute la 220°C, apoi scoatem capacul si o mai coacem inca 15 minute ca sa prinda o culoare frumoasa, uniforma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design