Ingrediente:
300 g branza de vaci
200 g faina
1 ou mediu
50 g zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita plina coaja rasa de portocale
1 varf cutit sare
1 plic zahar vanilat
500 ulei de floarea soarelui
smantana dulce
dulceata de visine.
Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana la omogenizare.
Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. La inceput, amestecam cu lingura, apoi framantam aluatul cu mana usor pudrata cu faina.Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa.
Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime.
Cu o forma rotunda decupam papanasii .Facem si bilute mai mici de aluat ptr moturi.Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.
Ii scoatem pe o farfurie cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.Servim papanasii cu smantana si dulceata de visine
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu