joi, 10 noiembrie 2016

Supa crema de sfecla rosie.



Poti savura aceasta supa crema chiar daca nu urmezi o detoxifiere. Reteta este foarte sanatoasa, iar mie imi place, in mod special, pentru ca usturoiul si ceapa nu trebuie calite!
In plus, supa se face cu putin ulei de cocos, care este mult mai sanatos decat variantele clasice de ulei

 2 portii
242calorii/121 calorii per portie

Ingrediente:

250 grame de sfecla rosie
20 grame de morcov
o ceapa rosie mica
2 catei de usturoi
1/2 lingurita de unt de cocos
10 grame de fulgi de migdale
o lingura de iaurt 0,15 grasime
sare,piper

Se curata sfecla de coaja(cine o prefera o poate consuma cu totul dupa ce a fost bine spalata) si se taie bucati cat mai mici ,preferabil cubulete.Se adauga apa care trebuie sa fie cu 2-3 degete deasupra lor,si se pun la fiert pana se inmoaie.Daca apa scade prea tare se adauga apa calda treptat.Cand sunt moi se pun intr-un bol cu tot cu apa ,se adauga ceapa,morcovul,usturoiul si un praf de sare si se blenduesc pana devin o crema.Se amesteca bine apoi cu untul de cocos,se potriveste de sare si piper si se consuma calda sau rece cu fulgi de migdale si cateva fire de marar tocat marunt.Pentru un plus exotic se poate adauga o lingurita de fulgi de cocos.
Eu am servit alaturi de o mana de germeni de lucerna,broccolli si ridiche.

De ce germeni de broccoli?
Seminţele în stare germinativă conţin enzime – esenţa plantei mature, fiind foarte bogaţi în minerale, vitamine şi nutrienţi. Aceştia prezintă cea mai complexă sursă naturală de enzime, având un conţinut ridicat de săruri minerale precum Fe, K, Mn, Se, Zn, Mg, Ca, devenind astfel indispensabil pentru păstrarea unei sănătăţi fără cusur. Germenii de broccoli reprezintă o sursă excelentă de vitamina A şi C, fiind de asemenea foarte bogaţi în antioxidanţi, mult mai mulţi decât planta în starea sa „finită”.
Sursa: Aici 

 Germenii de ridiche sunt foarte sanatosi pentru organism si au devenit un produs foarte popular in ultimii ani. Dupa cum se stie ridichea este o planta utila pentru organism, contine multe elemente nutritive. Cei care nu cunosc ingredientele din ridiche trebuie sa stie ca acestea sunt un amestec semnificativ de vitamine (A, B1, B2, C, K, niacina) si minerale (potasiu, fier, sodiu, fosfor, magneziu, zinc si calciu), toate foarte importante pentru sanatatea organismului.
Sursa:Aici 

Germenii de lucernă sunt cei mai bogaţi şi mai complecsi germeni.Sunt o importantă sursă de vitamine A, C, B12, D, E, K şi minerale Ca, P, Mg, Mn. Nici un fruct şi nici o plantă nu conţine atâtea enzime indispensabile digestiei. Stimuleaza secreţia lactată la femeile care alăptează. Datorită conţinutului său de acid de chihlimbar ajută la menţinerea elasticităţii ţesutului conjuctiv. Contin şi o cantitate mare de proteine (35%). De asemenea conţin toţi aminoacizii esenţiali.
Sursa:Aici 
 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design