duminică, 30 septembrie 2012

Pizza la tigaie.



Imi era asa un  dor de a manca  o pizza buna ,cu ingredientele care imi  plac dar sa nu stau prea mult in bucatarie .Si atunci tot rascolind netul dupa o reteta rapida ,am dat peste una care intradevar se face repede .
Nimic mai simplu decat o pizza la tigaie.

Ingrediente: 
450 gr faina 
225 gr apa calduta 
7 gr drojdie liofilizata 
1 lingurita sare 
2 linguri ulei 
1 lingurita zahar 

Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta si  uleiul.
 Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea.Si
 framantam pana obtinem o bila  elastica pe care o lasam la crescut in jur de 2 ore intr-un loc ferit de curent.Impartim aluatul in mai multe bilute pe care le intindem cu mana pe un fund de lemn.(le marim atat cat este si tigaia de mare)
Dupa ce intindem toate bilutele de coca, punem o tigaie teflonata pe foc acoperita cu capacul propriu si o lasam pana se incinge. Nu o ungem cu nimic. Cand capacul este fierbinte, adaugam prima pizza,acoperim cu capacul si dam focul mai mic . 
In momentul in care incep sa apara basicute,ridicam capacul, o intoarcem pe cealalta parte pe care o ungem cu suc de rosiisi puneti si compozitia pe care ati ales-o ptr pizza.In cazul meu :sunca presata de pui,sunca presata de curcan,cascaval si masline.
Acoperim cu capacul, iar in momentul in care cascavalul este complet topit este gata si  pizza.Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 pe cealalta).Procedam la fel si cu restul aluatului.

Singurul inconvenient este ca trebuie sa asteptam 2 ore .Dar rezultatul e pe masura .
Credeti-ma.Este absolut delicioasa si nu este nici o diferenta intre cea facuta in restaurant si aceasta.Pofta mare va doresc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design