miercuri, 12 septembrie 2012

Prajitura cu struguri




Printre deliciile toamnei in materie de dulciuri se numara si prajitura cu struguri.Daca nu ati gustat-o inca va sfatuiesc sa o faceti si va invit alaturi de mine sa o preparati si sa  faceti o surpriza pentru cei dragi.Vor fi placut impresionati ,va garantez.Si cum nu putea sa imi scape o asa minunatie de prajitura ...m-am si pus pe treaba .

Aveti nevoie de :

 500g boabe de struguri 
 3 oua,
 200g faina,
 140g zahar,
 120g unt topit, 
1 lingurita extract de vanilie,
 un praf de copt. 


 Spalati strugurii si lasati-i sa se zvante. Daca sunt prea mari taiati-i in jumatate. Pudrati-i cu faina.
Preincalziti cuptorul la 180C ,pregatiti o tava de care aveti. Forma se unge cu unt si se pudreaza cu faina.
Ouale intregi  se bat cu mixerul  impreuna cu zaharul.
Se adauga untul topit si racit la temperatura camerei, apoi vanilia si faina, in care s-a incorporat praful de copt. Se amesteca bine si se toarna aluatul in forma apoi se presara strugurii.(la copt ei intra un pic in aluat.)
Se da la copt pentru20-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca prajitura este coapta scoateti-o din cuptor si lasati-o in tava 5 minute. Apoi, rasturnati-o pe un platou si pudrati-o cu zahar praf. Se taie cand este rece. 


Prajitura  e un vis .E asa de pufoasa si aromata de la struguri  si atat de buna ca vorba aia "iti vine sa plangi" Pe bune.Daca nu ma credeti ...incercati-o si mai vorbim.:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design