sâmbătă, 8 septembrie 2012

Prajitura de dovleac si caramel


Nu sunt fana dovleac ,dar daca tot am primit unul in dar ce era sa fac.Asa ca ce m-am gandit .....daca tot imi plac dulciurile,sa fac o prajitura .Pentru a o realiza aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1/2 kg dovleac
2 cani cu zahar
scortisoara
 2 linguri gustin(amidon alimentar)
                                                                2 linguri de smantana

ptr aluat:
un ou
10 linguri apa
10 linguri ulei
sare
un cub de maia
faina cat cuprinde


ptr topping:

o cana zahar
2 linguri unt
4 linguri smantana

Taiati dovleacul bucati mai mari ,presarati pe ele zahar si scortisoara si bagati la cuptor ptr o ora.Intre timp intr-un castron spargeti oul,adaugati 10 lg apa,10 lg ulei ,un praf de sare si amestecati.Puneti faina in ploaie si amestecati continuu pana aveti un aluat fraged,destul de tare cat sa puteti intinde o foaie.Dar nici prea tare sa nu fie .Se intinde cu degetele intr-o tava .Bostanul se scoate din cuptor,se curata de coaja ,se paseaza si se amesteca cu 2 linguri de smantana,2 linguri de gustin si se potriveste de zahar si scortisoara.Se toarna peste aluatul din tava si se da la cuptor cca 20 min.Intre timp intr-o tigaie topiti zaharul pana devine auriu -maroniu(nici prea inchis ca devine amar)si adaugati untul si smantana si mai fierbeti 2-3 min .Lasati sa se raceasca si prajitura si toppingul si abia apoi ornati.

Sper sa va placa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design