sâmbătă, 8 septembrie 2012

Jeleuri de bostan




Si cum mi-a ramas umplutura de la prajitura cu bostan si nu ma induram sa o arunc m-am gandit sa fac niste jeleuri de bostan.Si asa ca nu gasisem pe net nici o reteta in legatura cu asta .Si daca m-am pornit cu gandul la jeleuri am nascocit eu o reteta .Reteta e relativ usoara.Aveti nevoie de :

o cana  dovleac
o cana zahar
2 linguri de smantana
un plic de gelatina
ptr topping:

o cana zahar
2 linguri unt
4 linguri smantana

Puneti o bucata de dovleac intr-o tava ,presarati pe ea zahar si scortisoara si bagati la cuptor ptr o ora.Bostanul se scoate din cuptor,se curata de coaja ,se paseaza si se amesteca cu 1 lingura de smantana, si se potriveste de zahar si scortisoara si se adauga gelatina preparata dupa instructiuni.Se da la rece.Apoi se taie in ce forme doriti.Intre timp intr-o tigaie topiti zaharul pana devine auriu -maroniu(nici prea inchis ca devine amar)si adaugati untul si smantana si mai fierbeti 2-3 min .Lasati sa se raceasca.
Se servesc cu topping pe deasupra.

Sper sa va placa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design