marți, 11 septembrie 2012

Supa crema de dovlecei.



Trebuie sa recunosc ca mie nu imi place nici o supa crema de orice fel ar fi ea.  Din contra, o evit cat pot. Dar cum puiului meu mic ii place si mai ales ca este si hranitoare si usoara pentru stomacelul lui am decis sa o fac si sa o si postez chiar daca mie nu imi place.


Ingrediente :


- 3 dovlecei medii sau 4 mici
- 2-3 cartofi
- un morcov
- o ceapa
- 100 g smantana(sau iaurt)
- 1 lingura de unt
-patrunjel taiat marunt, cam 2 linguri; plus frunzulite pentru servit
- sare, piper
- lamaie


Legumele se spala, se curata si se taie bucati. Se pun la fiert cu apa cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat se paseaza cu blenderul , se adauga smantana, untul si busuiocul. Eu folosesc in loc de smantana , iaurt. Gustul e la fel de minunat, numai ca mai tai din calorii si in felul asta nu mai ingrasa asa tare .:)...Se presara patrunjel tocat sau cateva frunzulite intregi.Cum doriti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design