marți, 11 septembrie 2012

Dovlecei umpluti.



Faptul ca a fost cald afara si cum am fost mai mult pe drumuri ,nu am mai stat asa mult in bucatarie si am cautat sa prepar retete cat mai simple si usoare de" vara."Dar cum toamna si-a intrat in drepturi se cuvenea sa trec iarasi la tocaturi ,mi s-a facut asaaaaa..... o pofta de ceva "umplut",ce o fi ,sarmale ,dovlecei ,rosii ,etc  si iata ca am facut dovlecei umpluti.:)
Aveti nevoie de urmatoarele:

4-5 dovlecei
0.5 kg carne tocata porc
o ceapa medie tocata
un morcov ras pe razatoarea mica
o cescuta de orez
150 ml suc de rosii
sare si piper
marar si patrunjel tocat
smantana pt. servit


Se spala si se taie dovleceii in doua.(Sa rezulte 2 tuburi). Se pune ceapa si morcovul la calit  pentru  cateva minute. Orezul se spala  si se lasa sa fiarba cca 10 min.


Se amesteca carnea, ceapa, morcovul si orezul si se adauga sare si piper dupa gust. Se pune si verdeata . Cu o lingurita se scobeste mijlocul la dovlecei si se umple cu amestecul de carne. Se aseaza dovleceii in tava unsa cu putin ulei si se toarna peste ei sucul de rosii diluat cu o cana de apa. 

Se pun la cuptor acoperiti pentru 30 minute la foc mediu, apoi se descopera si se lasa inca 30-40 minute. Se mai stropesc din cand in cand cu sosul din tava ca sa nu se usuce. 

Se pune smantana sau iaurt la servire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design