joi, 25 octombrie 2012

Creier in crusta de fulgi de porumb.


Astazi m-am gandit sa le servesc o "delicatesa" sotului si copilului meu si asa am ajuns sa fac acest preparat .Mai ales ca aceasta delicatesa contine minerale si vitamine necesare organismului nostru:

Informatii nutritionale pentru 100 de grame de creier de vaca (fiert)


- 151 kcal.
- Grasimi: 10.5 grame.
- Carbohidrati: 1.5 grame.
- Proteine: 11.7 grame.

Ce vitamine si minerale contine creierul de vaca fiert?


- Vitamine: retinol, acid ascorbic, niacina si tocoferol.
- Minerale: fier, zinc si potasiu. 

Sursa:AICI

Asadar aveti nevoie de :

1/2 kg creier(de care vreti)
2 oua
3 cesti de fulgi de porumb
ulei
condimente

Spalati foarte bine creierul si il lasati la scurs pe un prosop de hartie.Intre timp bate-ti ouale bine impreuna cu un praf de sare si condimente dupa preferinta.Sfarmati intr-un vas fulgii de porumb cu un obiect rotund la capat.(zdrobitii nici prea mari ,nici prea mici).Dati creierul prin oul batut apoi prin fulgii maruntiti,si punetii la prajit intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil.Prajiti pana devin aurii si pe o parte si pe cealalta.Lasati creierul la scurs de ulei pe un prosop de hartie .Se poate servi cu ce garnitura doriti dumneavoastra.
Pofta mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design