vineri, 9 noiembrie 2012

Eclere.



La cererea colegelor de munca m-am apucat sa fac si eclere.In parte datorita acestei cereri, in parte pentru ca, aducandu-mi aminte de ecler, mi s-a facut pofta, am pregatit reteta mea de ecler, foarte simpla, de altfel, si v-o impartasesc si voua. 

Ingrediente pentru cca 20 eclere

 250 ml apa 
100 g unt (la fel de bine se poate folosi si ulei.acelasi gramaj)
150 g faina 
4 oua 
1 varf cutit sare
  umpluturi la alegere, eu am folosit o budinca  de vanilie si frisca
se poate finisa cu glazura de ciocolata(eu am folosit Dr .Oetker) 

 Mod de preparare

 Punem intr-o craticioara, pe foc mic,apa , un varf de cutit de sare si untul taiat in cubulete, . Cand untul este complet topit si apa incepe usor sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam rapid pana cand faina este complet absorbita de lichid. Amestecam pe foc foarte mic, pana cand aluatul se desprinde de pe marginile craticioarei.D-ati aluatul deoparte sa se raceasca. Cand aluatul s-a racit complet incepem sa adaugam cate un ou pe rand, urmatorul adaugandu-l numai in momentul in care oul adaugat anterior a fost inglobat perfect in aluat.La fel procedam cu fiecare ou .Consistenta finala a aluatului trebuie sa fie cremoasa si sa nu cada de pe lingura.Pune-ti compozitia intrun dispozitiv de ornat si cu un orificiu rotund,si formati eclere de cca 5-7 cm (sau cat doriti dumneavoastra).Coacem eclerele in cuptorul preincalzit la 210°C pentru 20 de minute, apoi le mai lasam inca 10 minute la 180°C.Le scoatem din cuptor si  le lasam sa se raceasca.

Budinca si frisca se fac dupa indicatiile de pe plic.Se umplu cu ce crema doriti si se glazureaza la fel.:)
Pofta mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design