Fiind racit baietelul meu ,saptamana asta am facut conssome de pui."Supa suprema" – adica aceea pe care ne-o "administrau" parintii cand dadeam semne de raceala sau vreo boala care inainte de-a fi
diagnosticta, era tratata cu "Supa de pui".Pe de alta parte conssome-urile de toate felurile, de pui, de vita, de rosii etc, sunt acele supe concentrate pe care le servesti atunci cand vrei ceva rafinat dar
pline de personalitate si de calitate.
Am avut:
2 buc piept de pui
O felie de telina
2 morcovi
3 fire de patrunjel verde
1/2 pastarnac radacina
1/2 patrunjel radacina
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
un ardei gras rosu si unul galben
1/2 lingurita de cimbru
cateva boabe de piper intreg
5 albusuri
Sare
Supa de pui facuta separat (cap, ghiare, gat, tartita curatita de glandele grase)
Pasi pentru executare:
Puneti in robotul de bucatarie (sau in masina de carne) pieptii,
legumele si condimetele si albusurile. Trebiue sa obtineti o pasta fina.
Inmuiati aceasta pasta cu un sfert din supa de pui, rece – facem treaba asta pentru a obtine un conssome clar. Amestecati pana este totul incorporat in mod uniform.
Alegeti o oala mare, in care sa incapa atat compozitia de mai sus precum si cele 4/3 de supa de pui ramasa, si
puneti supa rece de pui in oala, turnati inauntru compozitia din bolul
in care ati facut compozitia cu un sfert din supa de pui rece,
puneti pe foc iute amestecand mereu pana vedeti ca incepe sa se inchege
compozitia, se ridica la suprafata ca un "capac". Cand s-a inchegat bine acest capac ca sa zic asa,faceti-i o gaura in mijloc.Din acest moment nu
mai amestecati deloc lasati focul mic doar atat cat sa forfoteasca supa la suprafata.
De-acum nu mai aveti treaba 2 ore, fierbe de una singura.La sfarsit condimentati si adaugati cele ce va sunt pe plac, pe loc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu