Tot rascolind caietele de retete in cautare de ceva bun,pentru ca tot e duminica ,am dat peste reteta asta pe care am mai facut-o si m-am gandit sa vi-o impartasesc si voua.E foarte usor de retinut cum se face.
Aveti nevoie de:
250 g unt
250 g zahar
250 g faina de griu
250 g gem de care aveti
5 oua
un virf de cutit cu sare
Topiti untul si adaugati apoi zaharul.Mixati-l pana se topeste tot zaharul si devine o crema foarte pufoasa.Adaugati cate un ou ,mixati iar pana se incorporeaza bine oul,apoi iar adaugati un ou ...pana le incorporati pe toate.Apoi adaugati faina si sarea si amestecati bine compozitia.(trebuie sa curga dar sa fie destul de grosuta.)Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie.Daca doriti puteti pune acum si gemul peste.Eu am preferat sa tai blatul ca la tort in doua si am uns feliile cu gem.Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 min.Incercati blatul cu o scobitoare.
Cand se raceste taiati-o patratele. O prajitura super pufoasa fara praf de copt.
super retete...
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de aprecieri,sper sa mai gasiti si alte retete pe placul dvs.
Ștergere