Mi-am adus aminte astazi de o salata care merge de minune acum pe vremea asta rece.Poate ca o sa vi se para o salata  banala! Dar va spun eu ca e 
delicioasa. Mie personal, imi place mai mult ceapa rosie decat cea alba.
 Mi se pare ca-i mai gustoasa si mai dulce…dar cum nu aveam in casa decat alba .......am facut asa,cu ce am avut.Tot a iesit delicioasa.Aveti nevoie de:
3 cepe rosii            (dar merg si albe)
                  o salata verde
boia 
piper 
sare 
ulei
                (merge si de masline)
o lingurita de otet balsamic (sau simplu) 
 Ceapa se taie cubulete se sareaza un pic si se lasa la scurs 10 min,dupa care se stoarce foaaaaaaarte bine, apoi se pune intr-un bol.Trebuie neaparat avut grija sa o stoarcem bine pentru a nu avea dureri de stomac mai tarziu.Separat se toaca salata verde si se adauga si ea in castron. Se sareaza, se pune 
piper, boia si o lingurita de otet balsamic (sau simplu). Se amesteca 
bine, apoi se pune ulei de floarea soarelui  ( sau chiar ulei de masline petru salate).
Se serveste alaturi de diferite preparate-cum ar fi iahnie de fasole,fasole cu afumatura, 
ciorba de cartofi, ciorba de facole, peste in sos de rosii, sau altele.

 
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu