Cui nu ii place fasolea, macar cate o data?Sotul meu e dependent de ea,si de mancarica de cartofi [dar asta e alta mancare.:) "de peste" ].Asadar fiind rugata de a mea consoarta m-am conformat si am purces la treaba.Specific ca fiecare poate pune ingredientele dupa "ochi".Aveti nevoie de:
cca 500 de grame de fasole boabe, curatata, spalata si inmuiata in apa peste noapte
cca 300 de grame de carne afumata (eu am avut gusa de porc afumata)
2 cepe
2 morcovi mai mici
patrunjel radacina si verdeata
pastarnac
foi de dafin
3 catei de usturoi
bulion
sare, piper,
boia dulce de ardei
Fasolea am oparit-o in apa clocotita, am scurs-o si am limpezit-o (operatiunea avand menirea sa mai atenueze din efectele binecunoscute ale acestei leguminoase.Precizez ca eu nu am inmuiat fasolea niciodata peste noapte pentru ca pe sotul eu il apuca poftele pe moment.Asa ca.....dar tot iese buna si fara sa faca "ravagii" mai tarziu .Si fierbe si relativ repede.Deci cum spuneam eu schimb cam de 3 ori apa .In ultima apa adauga carnea afumata.Fasolea limpezita am adaugat-o peste carnea afumata care deja fierbe.Cand atat fasolea cat si carnea sunt aproape fierte se adauga zarzavatul taiat cuburi.Ceapa se caleste putin, cat sa devina sticloasa si sa isi dezvolte
gustul, se adauga boiaua de ardei si se stinge imediat cu bulionul si
cateva linguri de zeama din oala cu fasole.Se adauga toata treaba asta peste fasole.Se continua fierberea pana cand atat carnea, cat si fasolea sunt bine
facute, se potriveste gustul cu sare, piper, se adauga usturoiul
zdrobit si dafinul. Se mananca cu ceapa rosie si ardei iute sau cu ce va place voua.Noi am servit-o cu o delicioasa SALATA DE CEAPA
Acestea fiind spuse va doresc pofta buna.

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu