
Si aici aveti alta reteta de dulce d dita.Tot pentru masa mea de craciun.Mi-am facut doua portii de dulce ,ca eu sunt innebunita dupa ele.Si nu vreau sa calc stramb taman acum.:)Aveti nevoie de:
Ptr blat:
2 oua intregi si 2 albusuri
-2 lg amidon de porumb
- 1 lgt praf de copt
-1 lgt pudra de scortisoara
-1 varf de cutit pudra de nucsoara
-3 lg iaurt simplu
-1 lgt esenta de vanilie
-indulcitor dupa gust
esente de vanilie ,portocala si lamaie
coaja de lamaie si portocala rasa foarte fin.
Ptr crema:
300 grame branza proaspata0,1%
indulcitor dupa gust
esenta de portocale si lamaie
colorant portocaliu(eu am avut roz)
un plic gelatina
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare .Separat se amesteca restul de ingrediente si se adauga peste albusuri amestecand cu o lingura de lemn usor sa nu se lase albusul.Se pune amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru max 20-25 min.Intre timp se face crema:
Se da la blender branza ,apoi se amesteca cu restul ingredientelor si gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.Se scoate blatul de la cuptor si il lasati la racit infasurat intr-un prosop umed.Cand e rece se umple cu crema si se ruleaza cu ajutorul prosopului.Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pana se raceste bine.
Pentru craciun e chiar spectaculos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu