marți, 19 februarie 2013

Tort de Sf.Valentin.

Nu am stiut ce sa fac pe fuga sotului meu de sf.valentin si atunci m-am gandit la acest tortulet  care s-a dovedit a fi foarte delicios .
 
Ingrediente :

3 oua
100 gr faina
100 gr zahar
un varf sare


Pentru umplutura:
 un borcan de gem de capsuni amestecat cu frisca. 


Pentru decor:
frisca si jeleuri rosii.

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina.Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata .Nu turnati toata compozitia in mijloc pentru a evita formarea unei cocoase a blatului.Introducem blatul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Cand blatul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Cand s-a racorit un pic Il rasturnam cu grija pe un gratar  si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in foi.Apoi toate cele trei foi le decupati in forma de inima si le umpleti cu crema.Decorati dupa plac tortul la final si serviti-l persoanei iubite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design