Dragilor, aceasta negresa cu ciocolata este atat de pufoasa, atat de
ademenitoare, incat cu greu veti rezista tentatiei de a nu o prepara.Este o reteta pe care am testat-o chiar astazi, negrese a la Jamie Oliver.
Ingrediente:
250 g de unt
200 g de ciocolata neagra
80 g cacao cernuta
65 g faina cernuta(eu am pus 6 linguri)
1/2plic praf de copt
360 g zahar tos
4 oua
50 g nuci ,50 gr alune
75 g cirese confiate(eu nu am pus ca nu aveam )
1/2 lgt de ghimbir
1 lgt de coaja de portocala rasa
Pentru inceput, trebuie sa preincalzim cuptorul. 180 -200de grade sunt de ajuns. Asterneti hartie de copt intr-o tava de 25 cm. Ciocolata trebuie
sparta in bucatele mai mici si topita impreuna cu untul deasupra unui
bol cu apa calda (bain -marie). O sa inceapa sa se topeasca destul de
repede. Dupa ce se leaga compozitia, o puteti lua de pe foc. Intr-un
alt bol bateti ouale cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar
si compozitia devine gelben deschis. Intr-un alt vas amestecati
ingredientele uscate: faina, pudra de cacao,ghimbirul ,coaja de portocala si praful de copt. Adaugati
treptat ingredientele uscate peste spuma de oua amestecand continuu.
Aluatul trebuie turnat in tava si se presara pedeasupra nucile,alunele si ciresele.
Se lasa la cuptor cam 10-12 min.Verificati cu scobitoarea. Trebuie lasata sa se raceasca putin in tava, dupa care poate fi scoasa si taiata.
Pofta mare!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu