marți, 6 ianuarie 2015

Chec pufos cu cacao.




Ingrediente pentru cca 12 portii


5 oua
2 cani de zahar
o cana de lapte
50 ml ulei
un praf de copt
esenta de vanilie
2 cani de faina
2 linguri de cacao
un praf de sare
zahar pudra vanilat

Preparare

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si canile de zahar,apoi se adauga galbenusurile frecate bine cu uleiul,laptele,esenta si faina care s-a amestecat in prealabil cu praful de copt.
Se ung 2 forme cu ulei ,se tapeteaza cu faina sau se pune hartie de copt apoi se toarna aluatul,pastrand cateva linguri de aluat care se amesteca cu cacao si se toarna peste aluatul alb,se fac cateva linii cu o scobitoare ca sa se amestece culorile apoi se baga formele in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit ,cca 20-25 min.
Checurile se scot calde din forme,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Pentru un efect mai woau se toarna cu polonicul pe rand aluat alb ,aluat negru ,punand-use unele peste altele.



2 comentarii:

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design