marți, 10 februarie 2015

Ciorba falsa de "burta".



Aveti nevoie de

 un piept de pui,
 3-4 ciuperci pleurotus,
2 morcovi ,
o radacina mica de pastarnac si una de patrunjel 
,o bucatica de telina ,
o ceapa ,
2-3 catei de usturoi 
o lingurita de smantana ,
o lingurita de ulei de masline 
si zeama de la o lamaie.


Se taie pieptul de pui fasii subtiri si se calesc intr-o tigaie antiaderenta fara ulei pana se rumenesc.Intre timp dati pe razatoarea mare toate radacinoasele.Ceapa se toaca marunt.Se scoate pieptul de pui si se pune intr-o oala cu apa fierbinte si se acopera cam cu o palma peste carne.In "arsura" care ramane de la pieptul prajit de adauga o lingurita de uleisi 4-5 linguri de apa, si se pune ceapa si radacinoasele rase.Se amesteca pana se inmoaie bine.Apoi totul se transfera peste carnea care fierbe separat.Se taie si pleurotusul fasaii ca la burta de vaca si se adauga si ele .Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana sunt toate patrunse.Se face separat un mujdei de usturoi frecat cu o lingura de supa si sare si se adauga peste ciorba din farfurie.Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust .Se adauga si o lingurita de smantana si se presara cu verdeata.
Pofta buna.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design