marți, 14 aprilie 2015

Budinca de cozonac.








































 Daca ati ramas cu cozonac de la paste si nu aveti ce face cu el ,decat sa il aruncati mai bine il transformati intr-o budinca delicioasa.
Ingrediente:

un cozonac
1 litru de lapte
8 oua
esenta de vanilie si de rom
un pumn de stafide
scortisoara

Cozonacul se taie felii si se aseaza in straturi intr-o tava dreptunghiulara in care ati pus hartie de copt.Peste cozonac se presara stafidele hidratate.Se mixeaza ouale cu laptele si cu restul esentelor si se toarna uniform peste cozonacul din tava.
Se coace la aproximativ 150 grade timp de 25-30 minute sau pana cand budinca este rumenita.Se lasa la racit si se consuma ca atare sau se orneaza dupa preferinte.Eu am ornat-o cu crema de vanilie.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design