250 ml de iaurt
20 ml ulei de masline
pesmet
50 de grame de branza telemea mai uscata
sare
Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si
grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se uita de ei vreo 15 minute.
Intre timp, se amesteca intr-un castron pesmetul cu telemeaua rasa fin si uleiul de masline cu iaurtul in alt castron si apoi se bat putin cu furculita.Dupa ce dovlecii au stat timp de 15 minute la odihna si au transpirat se zvanta cu
hartie absorbanta si se iau cate trei bastoane odata, in
amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se
arunca in farfuria cu pesmet si branza. Scuturand orizontal farfuria ca
sa se rostogoleasca bastonasele de dovlecei, se imbraca pe toate partile
in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt .Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc)
Se lasa sa se raceasca putin si apoi se servesc ca si garnitura la ce doriti.Eu i-am folosit ca si garnitura la un piept de pui la gratar alaturi de un sos de avocado.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu