De curand am achizitionat o oala "minune" ca sa zic asa.....CROK POT sau slow cooker .
Si ia si pune si intereseaza-te ca nu stiam cum sta treaba cu retetele ptr aceasta oala,pentru ca sunt puutiiiin diferite.Asadar zis si facut,documentata si cu ingredientele pregatite,m-am apucat de treaba.Am decis sa fac ceva mai usor si anume o tocanita de pui cu cartofi.
Avem nevoie de:
6 pulpe de pui
4 catei de usturoi
O ceapa mai marisoara
2 fire de ceapa verde
3 morcovi
6 cartofi mai maricei
Ulei de masline
2 linguri bulion
Condimente,sare,piper
Marar proaspat
Spalam pulpele ,le tamponam cu un prosop de hartie si le punem la prajit in putin ulei de masline. Dupa 2-3 minute adaugam usturoiul si ceapa tocata marunt si le calim impreuna pana pulpele prind putina culoare. Se scot pe un servet de hartie si se pun in oala in ordinea timpului de fierbere. Eu am pus intai carnea,apoi morcovii si apoi cartofii si ceapa verde. Cine vrea sa faca mancarea un pic mai grasa poate trage un pic legumele la tigaie. Nu folositi mult ulei ptr ca se aduna mult in oala. Se toaca mararul ,se pune peste legume,se adauga condimentele " din ochi" ,se pune bulionul,sarea ,piperul si DOAR o ceasca mica de apa. Aproximativ 100 ml.Deoarece oala pastreaza umiditatea si de aceea proportiile sunt un pic diferite. Fara sa amestecam ....punem capacul, o cuplam la curent si o punem in modul LOW ,care coace aproximativ 8 ore.Si putem pleca la servici. Cand ne intoarcem acasa avem o mancare suuuuper gustoasa,facuta fara efort si daca intarziati mai mult de cele 8 ore ,nu va i grijorati deoarece oala intra automat dupa terminarea functiei de gatit,in modul WARM,adica ptr inca 2 ore ne mentine mancarea calda. Mai multe detalii gasiti pe net despre acesta oala.
In final,ca sa nu o mai lungim,cam asa arata finalul va asigur ca este mult mai gustoasa decat cea gatita pe aragaz.
Urmeaza pe viitor si alte retete la CROCK POT,in limita timpului meu disponibil.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu