450g faina
2 pliculete praf de copt
Un praf mic de sare
3 oua
6 linguri cu varf zahar tos
450ml lapte
3 lingurite margarina sau unt
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie ies aproximativ 11 pancakes. Intr-un castron mai mare, punem laptele, adaugam zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si mixam totul cu mixerul pana la omogenizare.Intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Se poate mixa cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina si fara cocoloaseDupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, preferabil de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic plin si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaia, ca la clatitele clasice.Lasam clatita la prajit pe o parte pana ce se rumeneste, eu am remarcat ca in momentul in care apar la suprafata bulbuci trebuie sa intoarcem clatita.. Atentie, se prajesc foarte repede, sa nu le ardeti, iar focul trebuie sa fie incet.
Se orneaza cu ce aveti voi prin casa si vreti.Eu am ales sa le consumam cu frisca si fructe proaspete.( zmeura,afine si capsuni)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu