duminică, 17 aprilie 2016




Si pentru ca ieri am facut 10 ani de prietenie de cand sunt cu al meu drag sot,nu puteam sa fac o alegere mai buna sa il surprind cu ceva ,decat cu aceasta prajitura cu lamaie.E cea mai gustoasa prajitura ever!Daca nu ati incercat-o pana acum.....e timpul sa o faceti.Pentru o zi de Duminica e absolut perfect.

O reteta atat de simpla, ingredientele sunt la indemana si checul iese absolut minunat. Are aroma si gust acrisor de lamaie, structura poroasa si matasoasa, usor umed - una din cele mai reusite combinatii pe care am gustat-o vreodata.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
Crema

  • 150 gr ciocolata alba (eu am folosit galbena, daca nu gasiti puteti pune un strop de colorant)
  • zeama de la 2 lamai mai mici
  • o lingurita de apa
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura cu varf de unt nesarat
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:
Se amesteca o lingurita de apa rece,zeama de lamaie si zaharul pudra.Se amesteca bine pana se face pasta.In functie de zahar mai puteti adauga daca este prea fluida.Se da la rece.
Topiti la bain marie ciocolata alba.Cand este topita o amestecati cu lingura de unt.O lasati apoi la racit 10 min amestecand din cand in cand in ea.
Blatul racit il taiati in doua si apoi il insiropati cu amestecul din zeama de lamaie cu zahar si apa si puneti un strat de crema.Acoperiti cu cealalta bucata de blat si pudrati cu zahar.
E un adevarat deliciu.Nu pot decat sa va doresc sa aveti pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design