vineri, 23 decembrie 2016

Cupcake cu Matcha.

Mi-a placut foarte mult gustul, este prima data cand incerc matcha, insa nu va fi ultima.

Ingrediente:

180 g faina
115 g unt
2 oua
2 lgt  de vanilie 
 200 g zahar
2 lgt praf de copt
1 varf de lgt de sare
85 ml lapte

Pentru frosting:
250 ml frisca lichida
300 g ciocolata alba
3 lg rase pudra de matcha


Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina,  praful de copt si sarea.Apoi intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pentru 1-2 min,adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.Punem apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.Turnam compozitia in forme si
umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute.
 Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.
Pentru frosting:

De preferat frostingul sa il facem de seara, pentru a sta la frigider peste noapte.Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati.Amestecam  aceasta compozitie cu  pudra de matcha, omogenizam bine.



Lasam sa se raceasca si dam la frigider pt cca 3-4 ore (sau peste noapte).
Tips:Cine nu doreste un gust prea pregnant de matcha poate orna cu o cantitate mai mica.(ca mine)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design