sâmbătă, 24 decembrie 2016

Popsicake.

Chiar daca este Ajunul Craciunului si am fost foarte ocupata cu diverse treburi prin casa si bucatarie,cand ma roaga baietelul meu sa ii fac ceva bun ,nu pot sa il refuz si ma comformez.Asadar iata ce minunatii au iesit pentru ziua de azi ,cu ajutor din partea baietelului,desigur.

Ingrediente: 


110 grame faina 
40 gr amidon porumb 
4 oua
120 grame zahar tos
1 lingurita rasa praf copt 
1 pliculet de zahar vanilat

Pentru ornat:
bombonele colorate divers
200 grame de ciocolata de menaj alba sau neagra dupa preferinte
betisoare de plastic

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 60 gr zahar tos pana obtinem o bezea tare,galbenusurile le mixam cu restul de 60 gr zahar si zaharul vanilat pana se albesc si se umfla  . Adaugam treptat bezeaua peste galbenusuri,amestecam cu grija de jos in sus pana incorporam toata bezeaua,apoi adaugam mixul de faina, amidon si praf de copt , compozitiei de mai sus,si amestecam cu grija de jos in sus pana incorporam toata faina. Aluatul final trebuie sa fie teapan si pufos.Turnam compozitia cu o lingura cat sa umplem spatiile de la forma de silicon si o acoperim cu cealalta jumatate care are in varf cate o gaurica ptr a putea iesi afara aluatul excesiv.Pentru exemplificare aveti urmatoarea imagine:




Le bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20 minute.Se lasa foarte bine la racit ,apoi se scot din forma si se ataseaza cate un betisor fiecarei biluta de aluat.Se trec prin ciocolata topita si se presara cu bombonele colorate.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design