Pentru blat:
7 oua
210 grame faina
210 grame zahar
un varf de cutit de sare
6 coloranti alimentari pentru curcubeu:rosu,orange,galben,verde,albastru si mov.
Cantitatea este pentru o forma cu diametru de 26 cm.
Pentru crema:
200 gr ciocolata alba
100 gr smantana dulce pentru frisca
Pentru insiropat folositi compot de ananas.
Mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana isi tripleaza volumul si devin deschise la culoare.Adaugam putin cate putin faina amestecand incontinuu pana o incorporam pe toata.Turnam aluatul in 6 boluri separate in cantitati egale ,in care adaugam colorantii alimentari.Fiecare bol va avea o alta culoare.Turnam in forma de copt cate un bol pe rand.Introducem pandispanul in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20 –25 minute ,pana coacem toate cele 6 blaturi.Din pacate o sa aveti nevoie de timp sa coaceti toate blaturile pe rand.
Crema de ganache:
Punem smantana intr-un vas. Punem vasul pe foc mic si lasam pana ce smantana ajunge la punctul de fierbere (fara a o lasa insa sa fiarba).Cand a ajuns la punctul de fierbere dam imediat vasul deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam energic pana cand ciocolata este topita complet si obtinem un sos fin, fara particule de ciocolata.Dam la frigider sosul. Acesta se va intari transformandu-se intr-o crema densa, nu foarte groasa.Mixam crema astfel obtinuta pana vom obtine o crema fina, alba, aerata si ferma.
Dupa ce blaturile sau racit bine asezati-le in ce ordine de culori doriti ,le insiropati cu compotul de ananas si le umpleti cu crema de ganache.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu