Nu am prea facut eu multe tocanite la viata mea din carne de porc.
Am facut mancarea asta foarte rar, poate pentru că tocănița e un univers
foarte vast.Azi am făcut una pe care nu am mai facut-o si zic eu ca le intrece pe toate.
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
500 grame de coaste de porc dezosate
o lingura boia dulce
sare si piper
o ceapa alba mare ,tocata marunt
un morcov mare taiat cubulete
un bat de telina verde tocat marunt
4 catei mari de usturoi tocati marunt
o lingura de bulion
250 ml de vin de porto (sa fie dulce)
200 grame de rosii tocate ,in sos tomat
100 grame de parmezan taiat in bucati
un fir de cimbru proaspat sau o lingurita de cimbru uscat
separat pregatiti 2 catei de usturoi tocat marunt si 2-3 frunze de busuioc proaspat
Pentru mamaliga:
o lingura de unt
6 cani cu lapte gras
2 cani de faina de porumb(malai)
un praf de sare
o cana de parmezan ras
1/2 cana de mascarpone
Se pune uleiul in tigaie si se lasa sa se incinga.Intre timp asezonati bucatile de carne cu sare si piper si punele la prajit pana prind o crusta aurie la suprafata.(nu le praji de tot).In uleiul si sosul ramas de la carne adauga in tigaie legumele,soteazale pentru cca 4 min ,apoi pune bulionul si amesteca bine timp de un minut.Apoi potriveste de sare si piper si adauga vinul ,lasand la fiert pana scade un sfert din lichid.Aseaza bucatile de carne in oala CROKPOT,adauga usturoiul tocat si busuiocul.
Apoi adauga legumele cu vinul
si rosiile tocate peste carne.
Pune si bucatile de parmezan. Seteaza oala pe butonul higt si uitati de ea.
Cand este gata cu 2 furculite maruntiti toata carnea in sos.
Pentru mamaliga:
Pune laptele la fiert ,potriveste de sare ,adauga malaiul si untul si amesteca pana devine o crema groasa...cca 10 min.La sfarsit adauga si parmezanul si branza mascarpone si amesteca bine.Serveste o portie generoasa de mamaliga cu carnea de porc cu sos.
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
500 grame de coaste de porc dezosate
o lingura boia dulce
sare si piper
o ceapa alba mare ,tocata marunt
un morcov mare taiat cubulete
un bat de telina verde tocat marunt
4 catei mari de usturoi tocati marunt
o lingura de bulion
250 ml de vin de porto (sa fie dulce)
200 grame de rosii tocate ,in sos tomat
100 grame de parmezan taiat in bucati
un fir de cimbru proaspat sau o lingurita de cimbru uscat
separat pregatiti 2 catei de usturoi tocat marunt si 2-3 frunze de busuioc proaspat
Pentru mamaliga:
o lingura de unt
6 cani cu lapte gras
2 cani de faina de porumb(malai)
un praf de sare
o cana de parmezan ras
1/2 cana de mascarpone
Se pune uleiul in tigaie si se lasa sa se incinga.Intre timp asezonati bucatile de carne cu sare si piper si punele la prajit pana prind o crusta aurie la suprafata.(nu le praji de tot).In uleiul si sosul ramas de la carne adauga in tigaie legumele,soteazale pentru cca 4 min ,apoi pune bulionul si amesteca bine timp de un minut.Apoi potriveste de sare si piper si adauga vinul ,lasand la fiert pana scade un sfert din lichid.Aseaza bucatile de carne in oala CROKPOT,adauga usturoiul tocat si busuiocul.
Apoi adauga legumele cu vinul
si rosiile tocate peste carne.
Pune si bucatile de parmezan. Seteaza oala pe butonul higt si uitati de ea.
Cand este gata cu 2 furculite maruntiti toata carnea in sos.
Pentru mamaliga:
Pune laptele la fiert ,potriveste de sare ,adauga malaiul si untul si amesteca pana devine o crema groasa...cca 10 min.La sfarsit adauga si parmezanul si branza mascarpone si amesteca bine.Serveste o portie generoasa de mamaliga cu carnea de porc cu sos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu