De curand am descoperit produsele din faina Konjac.Si daca am incercat spaghetele din aceasta faina care sunt absolut delicioase,iata ca a venit randul orezului.Cum am mai spus ,in principiu orice produs Konjac nu are absolut nici un gust,ele imprumutand gustul preparatului cu care este gatit.
Konjacul este un aliment folosit de mii de ani in Japonia pentru slabire.
Nutritionistul
Pierre Dukan a popularizat radacina fibroasa a plantei inca din 2011,
cand a adaugat-o in lista sa de 100 alimente aprobate de Dieta Dukan.
Konjac este un aliment fara gluten, 100 % natural, care este non - alergenicKonjac
este o planta care isi are originile in Asia. Persoanele care tin dieta
Dukan pot sa manance cantitati nelimitate de konjac, in toate fazele de
dieta. Cel mai des intalnit produs in care gasim konjac-ul este sub
forma de taitei (denumit Shirataki). Konjac este un aliment grozav in
diete pentru ca da senzatia de satietate, desi nu contine calorii. De
aceea consmul de konjac este o componenta importanta a unui program de
slabire lipsit de frustrarea limitarii.
Pe scurt, konjac-ul este un aliat penrtru pierderea in greutate.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
500 grame de carne de vita tocata
un ou
o ceapa alba
un fir de ceapa verde
marar si patrunjel
sare de mare sau himalaya
piper
3 catei de usturoi
cimbru(optional)
Pentru orezul cu legume:
o punga de orez Konjac cca 250 grame
un morcov mic
un ardei gras galben
un ardei gras rosu
un fir de ceapa verde
o mana de brocoli
3 ciuperci potrivite
sare
piper
patrunjel
alte condimente dupa gustul fiecaruia
Mod de preparare chiftele:
Se toaca ceapa alba si cea verde,impreuna cu usturoiul,mararul si patrunjelul marunt si se amesteca cu carnea,oul si condimentele.Potriviti de sare si piper.Se amesteca bine si se formeaza chiftele pe care le coaceti in cuptor pe hartie de copt,cca 20 minute la 180 grade.
Mod de preparare orez cu legume:
Taiati cubulete toate legumele si le caliti in tigaia fara ulei pentru 3-4 minute pana se inmoaie bine.Potriviti de sare si piper si adaugati patrunjelul tocat marunt.Adaugati orezul spalat in o apa si amestecati bine.Stingeti focul si lasati ptr 2 minute cu capacul pus pentru a avea timp orezul sa absoarba aromele.Se serveste alaturi de chiftele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu