sâmbătă, 17 iunie 2017

Prajitura cu crema de lamaie.

O prajitura gustoasa,racoroasa si foarte rapid de facut.

INGREDIENTE:

BLAT:
7 linguri faina
7 linguri zahar
7 oua
3 linguri ulei
3 linguri apa
un praf de sare


CREMA:
500ml lapte
3 1/2 linguri faina/ amidon alimentar
5 linguri zahar
un pachet de unt
coaja si zeama de la o lamaie


TOPPING:
 
100ml smantana
100ml frisca lichida indulcita
2 linguri rase zahar
o lingurita zeama de lamaie


Pentru blat:
 se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se mixeaza spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat, pana cand se dizolva complet. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza, apoi se adauga apa si se omogenizeaza si se adauga peste albusuri odata cu faina cernuta, apoi se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn. Se toarna amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, se niveleaza cu grija, apoi se baga tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mica pana trece testul scobitorii, apoi se lasa la racit.
Pentru crema: se mixeaza untul spuma. Intr-un vas cu fund dublu se pun faina cu zaharul, apoi se adauga pic cu pic laptele rece, amestecand cu un tel, apoi se pune la foc mic si se fierbe amestecand constant cu o lingura de lemn pana capata consistenta unei budinci. Se pune vasul in altul cu apa rece si se amesteca pana se raceste crema, apoi se adauga si coaja si zeama de lamaie. Cand s-a racit la temperatura camerei se adauga peste unt si se omogenizeaza.
Se feliaza orizontal blatul in 3. Se intinde prima foaie, se intinde uniform jumatate din crema, se asaza a doua foaie, se pune si restul de crema niveland, apoi se asaza ultima foaie din blat.
Pentru topping:Se pune frisca, smantana, zaharul si zeama de lamaie si mixeaza, pana cand se obtine consistenta dorita, apoi se intinde frisca peste prajitura si se lasa la rece cateva ore, apoi se portioneaza.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design