miercuri, 18 aprilie 2018

Amandine

Pentru ca sunt o mare iubitoare de ciocolata ,nu se putea sa ratez sa nu fac niste amandine delicioase,insiropate si aromate.Va garantez ca sunt cu mult mai bune decat cele din comert care au o tona de zahar si sunt facute cu margarina si siropul apa cu zahar cat cuprinde.In plus amandinele sunt una din prajiturile copilariei mele ,la care ma uitam cu jind in galantarele din cofetarii.


Pentru blat:

200 grame zahar
150 grame faina
5 oua
4 linguri de cacao
1 plic praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie

Pentru sirop:

400 ml apa
200 grame zahar
2 plicuri de capucino de ciocolata
esenta de rom

 Pentru crema:

400 grame de unt
200 grame de zahar pudra
3 linguri de cacao
esenta de rom

Pentru glazura:

300 ml smantana dulce
250 grame ciocolata amaruie

  • Mod de preparare blat:
Se bat ouale intregi cu zaharul pana devin ca o crema.Amestecam ingredientele uscate pana se omogenizeaza bine .Adaugam esenta de vanilie peste ouale batute si apoi adaugam cate 2-3 linguri de ingrediente uscate ,putin cate putin pana amestecam intreaga compozitie,amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia.Punem apoi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,si dam la cuptor ptr cca 30-40 min sau pana cand trece testul scobitorii,la o temperatura de aproximativ 180 grade..

  • Ptr sirop:
Se pune apa la fiert ,se adauga zaharul ,capucinno si romul .Se lasa sa fiarba 2-3 clocote.Se lasa la racit .

  • Ptr crema:

Intr-un bol se pune untul foarte moale ,zaharul pudra,cacaoa si romul ,se amesteca usor cu o spatula si apoi se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

  • Ptr glazura:
Smantana se pune la fiert intr-o cratita si cand da in clocot se da deoparte si se adauga ciocolata bucatele si se lasa cateva minute deoparte.Dupa 2-3 minute se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza bine.

Blatul racit se taie in doua felii egale,se pune inapoi in tava in care a fost copt impreuna cu hartia de copt(ptr a scoate blatul usor din tava) ,se insiropeaza cu siropul,se adauga crema(din care opriti 2 linguri pentru decor) ,pe care o nivelati pe tot blatul,apoi adaugati si a doua felie de blat,o insiropati cu sirop si dati la frigider pentru 2 ore sau peste noapte. Se portioneaza apoi in bucati mici si se acopera cu glazura si se orneaza cu crema.Se mai dau la frigider pentru aproximativ jumatate de ora ca sa se intareasca glazura.



Va asigur ca vor fi pe placul tuturor si veti fi surprinsi la cat de repede vor disparea de pe farfurii.Va doresc pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design