Puiul pe sticla la cuptor este o friptura minunata, foarte gustoasa, potrivita cu orice ocazie, si pentru un pranz sau o cina in familie, dar si pentru o masa festiva. Este o friptura foarte usor de preparat iar carnea este foarte aromata, frageda si suculenta.
Puiul pe sticla la cuptor poate fi aromatizat dupa gust, cu ierburile si condimentele preferate. Puiul gatit in acest mod pe sticla sau pe doza de bere iese foarte rumen si fraged.
Puiul pe sticla la cuptor poate fi aromatizat dupa gust, cu ierburile si condimentele preferate. Puiul gatit in acest mod pe sticla sau pe doza de bere iese foarte rumen si fraged.
In ceea ce priveste ierburile aromatice, combinatiile sunt infinite. Se poate folosi o gama larga de condimente, cum ar fi: ghimbir, ardei iute, fulgi de chili, coriandru verde, rozmarin, tarhon, busuioc, oregano etc.
Ingrediente:
Un pui
un sfert de pachet de unt
piper
cimbru
boia de ardei iute sau afumata dulce
praf de usturoi
sare
optional, bere
ciuperci
ceapa rosie
Mod de pregatire:
Se topeste untul la microunde si se amesteca cu ingredientele uscate.Am frecat bine de tot puiul prin toate cele cu acest amestec,
am umplut o sticla cu apa si bere jumi-juma si mi-am asezat puiul peste ea in picioare. Am pus puiul intr-o tava, in tava am mai adaugat jumatate ceasca de apa ,ceapa taiata bucati marisoare si ciupercile si am dat la cuptorul preincalzit pentru 1 ora si un sfert,la o temperatura de 170 grade.
Din 10 in 10 minute se mai unge puiul cu sosul din tava sau daca a mai ramas,cu sosul de la inceputul pregatirii puiului.Cand e gata, daca intepam puiul in piept sau in pulpita, sucul care iese, ar trebui sa fie limpede.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu