vineri, 31 august 2018

Pui la sticla cu unt si usturoi.







Puiul pe sticla la cuptor este o friptura minunata, foarte gustoasa, potrivita cu orice ocazie, si pentru un pranz sau o cina in familie, dar si pentru o masa festiva. Este o friptura foarte usor de preparat iar carnea este foarte aromata, frageda si suculenta.
Puiul pe sticla la cuptor poate fi aromatizat dupa gust, cu ierburile si condimentele preferate.  Puiul gatit in acest mod pe sticla sau pe doza de bere iese foarte rumen si fraged.

In ceea ce priveste ierburile aromatice, combinatiile sunt infinite. Se poate folosi o gama larga de condimente, cum ar fi: ghimbir, ardei iute, fulgi de chili, coriandru verde, rozmarin, tarhon, busuioc, oregano etc.

Ingrediente:

Un pui
un sfert de pachet de unt
piper
cimbru
boia de ardei iute sau afumata dulce
 praf de usturoi
sare
optional, bere
ciuperci
ceapa rosie


Mod de pregatire:

Se topeste untul la microunde si se amesteca cu ingredientele uscate.Am frecat bine de tot puiul prin toate cele cu acest amestec,








Din 10 in 10 minute se mai unge puiul cu sosul din tava sau daca a mai ramas,cu sosul  de la inceputul pregatirii puiului.Cand e gata,  daca intepam puiul in piept sau in pulpita, sucul care iese, ar trebui sa fie limpede.












0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design