vineri, 25 ianuarie 2019

Tocanita de legume

Dacă ţii post sau eşti vegetarian, alege un preparat în combinaţii savuroase de legume, simplu si rapid, care îţi lasă gura apă.

Ingrediente:

250 gr ciuperci
ardei gras
o ceapa rosie
3 catei de usturoi
2 morcovi
2-3 buchetele de brocolli
2-3 bucatele de conopida
3 rosii
cateva fire de patrunjel verde
sare
piper
ulei de masline


Intr-o tigaie nonaderenta se pun 2-3 linguri de ulei de masline la incins.Se adauga ciupercile taiate felii sau cuburi ,dupa preferinte si se lasa la inabusit cu capacul pus ,amestecand din cand in cand ptr aproximativ 6-7 minute la foc mediu.Intre timp se taie morcovii rondele,usturoiul-marunt,ardeiul gras ,ceapa si rosiile -cubulete.Se adauga toate legumele peste ciuperci si se potriveste de sare,piper si se mai lasa ptr aproximativ 5 min ,amestecand incontinuu.Se adauga apa cat sa acopere legumele si se lasa la fiert pana sunt fierte bine.(aproximativ 7-10 min)
 Se presara patrunjel verde deasupra si se serveste cu mamaliguta fierbinte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design