A fost si ziua baiatului meu si cum tot e "criza" peste tot ,m-am gandit sa fac putina economie si sa fac eu tortul de ziua lui.Si cum nu sunt adepta la statul mult in bucatarie ,care tort e mai usor si mai repede de facut decat cel facut din piscoturi.Zis si facut .Am cumparat tot ce era necesar (la ochiometru-ptr ca urasc sa stau sa cantaresc cu bucatica)si acum vorba "cuiva" :
sa trecem la....... treaba .:)
Avem nevoie de:
piscoturi cca 1/2 kg
2 plicuri crema de ciocolata
stafide
rom
ciocolata amaruie
2 plicuri frisca
un plic glazura de ciocolata
un borcan de gem de caise
2 piersici din compot si bombonele pentru ornat .
Se fac plicurile de crema fiecare in parte dupa cum scrie pe prospect si se dau la rece putin.Stafidele se pun in rom si se lasa la umflat.Se trec prin zeama de coompot piscoturile si se aseaza pe un platou .Se pune un strat de gem peste care presaram bucatele de caise taiate marunt .Apoi iar un strat de piscoturi si iar crema .De data asta de ciocolata ,peste care adaugam stafidele.Iar la sfarsit punem glazura ...lasam sa se raceasca si ornam cu bombonele si frisca dupa plac .
Baietelul meu si invitatii lui au fost foarte incantati de acest tort care a fost extraordinar la gust Enjoy
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu