sâmbătă, 13 octombrie 2012

Paine cu masline.



Intr-o zi de toamna asa de ploioasa si friguroasa cum e azi,merge foarte bine o paine cu masline cu coaja crocanta si miez moale si pufos pe care sa o savurati la pranz.
Ingrediente necesare:
500 gr faina
350 gr apa calda
15 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa sare
130 gr masline negre

Punem faina intr-un vas si facem o gropita in centrul ei. Separat amestecam drojdia cu 1 lingurita de  zahar  si  apoi cu apa calduta.(apa sa nu fie fierbinte).
Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta. Taiem maslinele in feliute subtiri si le punem peste aluat..
Amestecam cu o lingura de lemn, deoarece aluatul este foarte moale si lipicios, pana cand inglobam maslinele in aluat.Adaugati si sarea.
Se acopera vasul cu folie de plastic alimentara si se lasa la dospit 2 ore.
 Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava.O coacem 40 minute la 220°C(sau in functie de caum va coace cuptorul.Dupa ce sa copt ,scoateti-o pe un gratar si lasati-o sa se raceasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design