Atunci cand ai pofta de ceva dulce iata o pajitura care se face imediat!
Ingrediente:
Pentru crema:
450 gr iaurt cu fructe.(eu am folosit iaurt de baut)
un plic de gelatina
o lingura de branza proaspata
o lingura miere de albine
Pentru blat:
2 oua
60 gr zahar
60 gr faina
Se separa albusurile de galbenus si se bat spuma tare.Se dau deoparte la rece.Apoi bateti galbenusurile cu zaharul aproximativ 20-25 min pana devine o crema densa.Adaugati albusurile batute spuma si amestecati usor cu o lingura de lemn
.Cate putin adaugati si restul de faina pana o incorporati pe toata.Pune-ti amestecul intr-o tava cu hartie de copt si dati la cuptor pentru aproximativ 15-20 min.(depinde de cuptor).Intre timp faceti gelatina dupa instructiunile de pe plic ,numai ca in loc de apa folositi 150 ml de iaurt
.Amestecati restul iaurturilor cu gelatina facuta si cu branza si amestecati cu mixerul 1-2 minute.Scoateti blatul de la cuptor si peste el turnati crema.
Dati la rece pana se intareste.Decorati cum va place.Fiind un desert usor ,micutii vor fi incantati sa savureze aceasta prajitura fina.
Pofta mare!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu