duminică, 11 noiembrie 2012

Briose cu frisca.




Mereu am fost fascinata de aceste micute prajiturele .Dar cel mai mult mau atras din cauza ornamentelor cu care erau decorate,ba creme diverse ,ba bombonele ,ba topinguri ..etc.Mici ,colorate si diversificate ,sunt o incantare pentru copii dar nu numai.Am fost timorata sa le fac ,deoarece nu stiam daca imi ies sau nu deoarece dupa  descrierea retetelor m-i sau parut complicate. .Toata lumea pune frosting,si alte minuni lasate la rece si pe care trebuie sa le astepti mult si bine pana le mananci.Eu mereu am cautat sa fac ceva bun si rapid.Asadar aveti nevoie de:


3 oua
150g zahar
1 zahar vanilat
75ml ulei(se poate renunta la ulei si puneti mai putina faina)
1 cana faina (daca vreti sa fie compozitia mai groasa puneti mai multa faina)


vanilie,rom ce esente doriti dvs
1 lingurita de praf de copt


Se freaca ouale cu zaharul 15-20 min pana devine o crema foarte fina.Se adauga restul de ingrediente lichide si se amesteca bine. Se adauga faina (putin cate putin) si  praful de copt si se mixeaza pana se omogenizeaza.Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.Se toarna in forme de briose si se coc la 220 gr pana se rumenesc.Faceti testul cu scobitoarea.Sunt moi ,pufoase si aromate .Un deliciu.Se pot servi ca atare sau se decoreaza cu diverse creme.

Pofta mare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design