Dupa cum bine stiti ca sunt innebunita dupa foitaje ,azi am ales sa fac minipateuri.Sunt absolut delicioase si un bun mic dejun pentru copii alaturi de o cana de iaurt.Iar pe vremea asta rece merg nemaipomenit.Plus ca in toata casa miroase ca intr-o bulanjerie.
Asadar eu am folosit:
400 gr branza de vaci dulce
50 gr telemea
zaharzahar vanilat
vanilie
un ou
un pachet de foetaj.
un pic de marar tocat. si nu mai folositi zahar pentru cine vrea varianta sarata.
Mod de preparare.
Umplutura
se prepara din branza de vaci , telemea, zahar, zahar vanilat, 1 ou. Aluatul se intinde pe foaia de lucru tapetata cu faina
si se taie patratele . Se adauga umplutura la jumatate si se ruleaza
una din foi spre cealalta, cu dintii de la furculita se preseaza usor la
capete.Se cresteaza pe diagonala cu 2-3 taieturi. Se dau la cuptor pentru 30 min ( in functie de cuptor ). Eu
inainte sa le dau la cuptor le ung cu ou batut pentru o mai buna
culoare.Simplu ,rapid si foarte usor de facut.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu