luni, 3 decembrie 2012

Tort mickey mouse.




Nu arata prea profesional dar m-am gandit ca va mai dau o idee de un tortulet.Mi-e nu mi-a iesit ca am fost foarte stresata cand l-am facut .Dar cu putin efort voua o sa va iasa superb .Copii au fost foarte incantati de idee.
Aveti nevoie de :

martipan
plic glazura de ciocolata
un plic crema de ciocolata
un plic crema de vanilie
300 ml lapte
8 oua
700 grame zahar
200 ml apa
1/2 plic de praf de copt
cca 1/2 kg faina
 sare,esente de rom si vanilie

Se freaca ouale cu 400 gr zahar cca 10-15 min ,pana devine o crema densa .Se adauga treptat faina pana devine compozitia ca o smantana groasa.Se adauga apoi praful de copt si un varf de cutit de sare.Se pune intr-o forma rotunda mare (ptr cap)3/4 din compozitie si 1/4 in alte 2 forme rotunde mai mici(pt urechi) si se da la cuptor(200 grade cca 15-20 min)Faceti testul cu scobitoarea.
Intre timp faceti cremele dupa instructiunile de pe plic(aici intra si cei 300 ml de lapte si 100 gr de zahar) si dati-le la rece.
Cand este copt ,scoate-ti blatul sa se raceasca.Preparati din 200 ml apa si 200 gr zahar ,un sirop pe care il fierbeti 10-15 min pe foc mic.Cand s-a racit insiropati blatul de tort cu el.Umpleti-l cu ele 2 creme si acoperiti-l cu martipan.Apoi glazurati-l cu ciocolata sub forma de mickey mouse.(eu l-am glazurat cu frisca pentru ca fiind stresata dupa cum va spuneam am tot rupt martipanul si era inestetic.)

E mult mai gustos decat arata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design