luni, 3 decembrie 2012

Tort cu aroma de...TOAMNA.




Tot gandindu-ma ce sa mai fac bun pentru baietelul meu  am  dat prin figider peste o bucata de dovleac .Initial am zis ca vreau sa ii fac o supa crema de dovleac dar apoi am vazut si 2 gutui ratacite de ceva timp prin camara si asa mi-a venit ideea sa ii fac un tort cu parfum de toamna.

Ingrediente :
.6 oua ,
o cana de zahar,
700 ge de dovleac,
4 gutui,
4 mere,
faina cat cuprinde.,
o lingura unt.
scortisoara ,
praf de nucsoara
1/2 plic praf de copt.
alte 200 gr zahar

Se bat ouale intregi bine de tot cu cana de zahar ,pana devine ca o crema groasa.se adauga apoi faina si praful de copt , si se amesteca incontinuu.aluatul trebuie sa fie la sfarsit ca o smantana groasa dar care curge de pe lingura.se da la cuptor cam 20-25 min .se face testul cu scobitoarea.se da apoi la rece.intre timp radeti bine toate fructele si dovleacul ,si se pun intr-o cratitza pe foc impreuna cu 200 gr zahar ,scortisoara si nucsoara.se fierb jumatate de ora amestecand mereu .aveti grija sa nu se lipeasca.se taie blatul inn 3 .se umple cu crema de fructe si se orneaza ddupa plac .e absolut fantastic la gust.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design