Tot gandindu-ma ce sa mai fac bun pentru baietelul meu am dat prin figider peste o bucata de dovleac .Initial am zis ca vreau sa ii fac o supa crema de dovleac dar apoi am vazut si 2 gutui ratacite de ceva timp prin camara si asa mi-a venit ideea sa ii fac un tort cu parfum de toamna.
Ingrediente
:
.6 oua ,
o cana de zahar,
700 ge de dovleac,
4 gutui,
4 mere,
faina cat
cuprinde.,
o lingura unt.
scortisoara ,
praf de nucsoara
1/2 plic praf de
copt.
alte 200 gr zahar
Se bat ouale
intregi bine de tot cu cana de zahar ,pana devine ca o crema groasa.se
adauga apoi faina si praful de copt , si se amesteca incontinuu.aluatul
trebuie sa fie la sfarsit ca o smantana groasa dar care curge de pe
lingura.se da la cuptor cam 20-25 min .se face testul cu scobitoarea.se
da apoi la rece.intre timp radeti bine toate fructele si dovleacul ,si
se pun intr-o cratitza pe foc impreuna cu 200 gr zahar ,scortisoara si
nucsoara.se fierb jumatate de ora amestecand mereu .aveti grija sa nu se
lipeasca.se taie blatul inn 3 .se umple cu crema de fructe si se
orneaza ddupa plac .e absolut fantastic la gust.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu