sâmbătă, 24 mai 2014

TORT DE BRANZA CU BISCUITI SI FRUCTE DE PADURE.


Prospeţimea fructelor de pădure şi cremă naturală mascarpone adunate intr-un tort racoros si plin de savoare.Ce poate fi mai bun pentru o zi relaxanta si calduroasa de sambata ?!

Blat:
250 g biscuiti
1 pachet unt
Crema:
2 cutii crema de branza Philadelphia
2 cutii mascarpone
1 cana zahar pudra
1 esenta vanilie
zeama si coaja rasa de la o lamaie mica
3 plicuri cu gelatina

Topping:

400 g fructe de padure cu 100g zahar
1 pliculet gelatina
Fructe de padure pentru decor.

Preparare: 
 Se maruntesc biscuitii, se framanta cu untul topit si se formeaza un blat care sebaga la frigider.Intre timp se mixeaza crema de branza cu mascarpone si zaharul, zeama si coaja rasa de lamaie.Separat se face gelatina conform indicatiilor de pe plic si se adauga peste crema.Se amesteca bine. Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti si se pune forma la rece in frigider.Topping-ul se prepara astfel: fructele de padure congelate se pun intr-un vas pe foc pana se decongeleaza. Cand incep sa fiarba se adauga zaharul , se lasa 2-3 minute sa se topeasca, apoi se adauga gelatina. Topping-ul se lasa sa se raceasca putin si apoi se toarna peste tort.Se da apoi iar la rece  pentru 5 minute.Se orneaza cu fructe de padure si se lasa la rece pana se incheaga bine.
In primul rand pentru ca e facuta de mine :)) si in al doilea rand , pentru ca n-am facut-o dupa o reteta anume  , ci "am bolmojit-o" dupa cum m-a taiat capul pe mine.:D

Sa va arat : 

Biscuitii ,cca 400g ( eu am folosit din cei facuti de mine , dar puteti folosi de cumparat - "petit beurre") i-am macinat cu robotul, apoi i-am amestecat cu cca 120 g de unt la temperatura camerei si cu esenta de vanilie (dupa gust ) . Am obtinut un "aluat" destul de legat ( daca nu se leaga aluatul , adaugati putin lapte rece ) , pe care l-am asezat prin presare pe fundul unei tavi  cu pereti detasabili (de tort ).

Pentru "crema" de branza:

am pus la hidratat o lingura cu varf de gelatina cu 50 ml apa.

am mixat 250 ml frisca lichida (de smantana ) si  350 ml iaurt cu 5 linguri de zahar+ 2 plicuri zahar vanilat  pana am obtinut un amestec pufos , apoi am adaugat 500g branza dulce de vaci (de buna calitate !!! ) si am mixat-o impreuna cu frisca si iaurtul.( aici trebuie sa gustati, daca vreti mai dulce, mai puneti zahar )....

am topit gelatina si am incorcopat-o in amestecul de branza....

In aceasta faza am turnat compozitia de branza peste biscuiti si am dat tava la frigider pentru 2 ore.

Dupa doua ore am acoperit partea de sus cu coacaze negre si rosii - congelate....(eu am folosit cca 600 g ) , am preparat un jeleu dintr-un plic de tort gelee rosu (indicatiile sunt pe plic ) si l-am turnat peste coacaze.

Am pus tortul  inapoi in frigider pana  a doua zi ( pt ca era deja seara ).

Inainte de servire, am indepartat cu grija inelul  detasabil si am mutat  tortul  pe platou .
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-branza-cu-biscuiti-si-fructe-fid-1405183#PC5lkulqGtIHxVmK.99
E foarte simplu de preparat si se poate face pe etape, fapt care va usureaza munca.

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-branza-cu-biscuiti-si-fructe-fid-1405183#PC5lkulqGtIHxVmK.99
E foarte simplu de preparat si se poate face pe etape, fapt care va usureaza munca.

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-branza-cu-biscuiti-si-fructe-fid-1405183#PC5lkulqGtIHxVmK.99
E foarte simplu de preparat si se poate face pe etape, fapt care va usureaza munca.

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-branza-cu-biscuiti-si-fructe-fid-1405183#PC5lkulqGtIHxVmK.99

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design