Prajitura cu branza si ciocolata sau cheesecake cu ciocolata, este o
prajitura fina ce satisface si cele mai pretentioase gusturi.Unde mai pui ca nici nu ingrasa.
Ptr
blat:
2oua,
2linguri tarate de ovaz,
indulcitor dupa gust,
2 linguri branza
0,1% grasime,
o lingura amidon,
un praf de sare,
o lgt de praf de copt.
Ptr umplutura:
400 gr branza 0,1%(eu am folosit o branza vrac,,e un pic
mai tare,se gaseste in kaufland)
indulcitor
dupa gust,
esenta de vanilie,
4 oua,
150 ml lapte 0,1% grasime,
o lingura
cacao 11% grasime,
esenta de rom.
Ptr blat: se bat spuma tare albusurile
cu un praf de sare.Separat se amesteca celelalte ingrediente si la urma
se adauga albusurile.Se amesteca usor pana la omogenizare.
Amestecul o
sa fie un pic mai lichid sar nu e problema.Se toarna intr-o tava mai
ingusta si inalta tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul
preincalzit la 180 grade ptr 7 min.
Intre timp mixati ouale intregi ptr
umplutura ,impreuna cu indulcitorul pana se ingroasa amestecul cca 10
min.Se mixeaza si branza cu laptele si vanilia.
Se amesteca compozitiile
,se pastreaza cam un sfert si restul se toarna peste blatul din tava.In
compozitia ramasa puneti romul,lg de cacao si indulcitor si amestecati
bine.Faceti modele peste compozitia alba din tava.
Se coace pana iese
scobitoarea uscata.Se lasa la racit in cuptor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu