vineri, 13 iunie 2014

Prajitura cu caise, piersici si ciocolata

Va recomand aceasta prajitura delicioasa cu caise, mai ales ca este sezonul lor si este pacat sa nu profitati de ocazie si sa faceti o asa bunatate. Va fi bataie pe ea, va asigur!

Este foarte pufoasa si putin umeda, nu mult, exact atat cat trebuie sa fie o delicioasa prajitura cu fructe de vara.
  
300 g faina 
4 oua
160 g zahar
70 mlunt topit
100 ml lapte
3/4 plic praf de copt
6 caise mici
1 piersica mare
1/2 tableta de ciocolata simpla. 
1 plic zahar vanilat
1 varf de cutit de sare



Mod de preparare

Punem ouale intregi intr-un vas, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand ouale se deschid la culoare si isi tripleaza volumul.Adaugam treptat untul, fara sa ne oprim din mixat si, cand acesta este inglobat perfect in aluat, adaugam laptele treptat si mixam pana la completa omogenizare.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem.Adaugam treptat faina si amestecam cu grija, de jos in sus.Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam aluatul in tava.Punem pe deasupra fructele taiate in cubulete potrivite  si le presam putin astfel incat sa intre pe jumatate in aluat.Presaram bucati de ciocolata pe deasupra.Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de-a scoate prajitura din cuptor. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design