Va recomand aceasta prajitura delicioasa cu caise, mai ales ca este
sezonul lor si este pacat sa nu profitati de ocazie si sa faceti o asa
bunatate. Va fi bataie pe ea, va asigur!
Este foarte pufoasa si putin umeda, nu mult, exact atat cat trebuie sa fie o delicioasa prajitura cu fructe de vara.
300 g faina
4 oua
160 g zahar
70 mlunt topit
100 ml lapte
3/4 plic praf de copt
6 caise mici
1 piersica mare
1/2 tableta de ciocolata simpla.
1 plic zahar vanilat
1 varf de cutit de sare
Mod de preparare
Punem ouale intregi intr-un vas,
adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand ouale se
deschid la culoare si isi tripleaza volumul.Adaugam treptat untul, fara sa ne oprim din mixat si, cand acesta
este inglobat perfect in aluat, adaugam laptele treptat si mixam pana la
completa omogenizare.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem.Adaugam treptat faina si amestecam cu grija, de jos in sus.Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam aluatul in tava.Punem pe deasupra fructele taiate in cubulete potrivite si le presam putin astfel incat sa intre pe
jumatate in aluat.Presaram bucati de ciocolata pe deasupra.Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de
minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de-a scoate prajitura din
cuptor. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu