duminică, 14 iunie 2015

Paine cu morcovi ,ceapa verde si urda de oi.


Este o paine foarte gustoasa ,putin dulce ,cu coaja crocanta si cu miezul usor umed.Se face foarte usor si  este foarte densa si satioasa.

Ingrediente:
500 gr faina alba
o lingurita de sare
o lingurita de zahar
un pliculet de drojdie uscata Dr otcher
un morcov de marime medie razuit fin
un fir de ceapa verde
o mana de urda de oi rasa fin
lapte cat cuprinde
ulei de masline


Se amesteca drojdia cu un pic de lapte caldut si lingurita de zahar ,se presara un 2 linguri de faina si se amesteca pana la omogenizare si se lasa 10 minute la dospit.Intre timp razuiti morcovul ,urda,taiati ceapa cat mai fin si amestecatile cu sarea.Turnati intr-un castron mai incapator faina ,adaugati in centru maiaua formata dupa dospit, si framantati bine turnand cate un pic de lapte caldut  pana devine un aluat elastic.Turnati peste aluat amestecul de legume cu branza si mai framantati pana se distribuie uniform in aluat .La sfarsit adaugati si uleiul de masline si mai amestecati pana nu se mai lipeste de mana.Pune-ti o oala cu capac la cuptor sa se infierbante la o temperatura de cca 180 grade.Aveti grija cand scoateti oala sa nu va frigeti.Pune-ti aluatul in oala fierbinte presarata cu un pic de faina si punetii capacul.Dati la cuptor ptr aproximativ 15-20 min ,sau pana se rumeneste frumos.Cand o scoateti din cuptor lasati-o sa se raceasca un pic inainte de a o taia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design